Keittiömestarin blogi: Leipä­juusto­salaattia ja lakka­vinegretteä

Leipäjuusto ja lakka luovat yhdessä täydellisen makuparin! Tässä nopeasti valmistuvassa salaatissa ne saavat kaverikseen muita satokauden kasviksia ja lopputulos maistuu herkulliselta. Tarjoile lisukkeena lämpimän ruoan kera tai sellaisenaan kevyenä lounaana.

Leipäjuustosalaatti

300 g leipäjuustoa
4 kpl luumuja
½ kurkku
1 ruukku lollo rosso -salaattia
1 rasia versoja

Lakkavinegrette

2 rkl lakkahilloa
¼ dl vaaleaa balsamiviinietikkaa
¾ dl rypsiöljyä
¼ tl suolaa
¼ tl mustapippuria

Valmistus

  1. Leikkaa leipäjuusto reiluiksi kuutioiksi.
  2. Puolita luumut, poista kivet ja leikkaa luumut lohkoiksi.
  3. Viipaloi kurkku kuorimaveitsellä pitkittäin ohuiksi viipaleiksi.
  4. Revi salaatti ja sekoita sen joukkoon versot. Kokoa salaatti tarjoiluastiaan.
  5. Valmista lakkavinegrette sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.

Tarjoile leipäjuustosalaatti lakkavinegreten kera. Sekoita vinegretteä tarjoillessa.

Kaikki kirjoitukset