Keittiömestarin blogi: Raitajuuri-bowl

Helmikuun reseptinä hurmaa lämmin kulhoruoka, jossa on täytteenä kaikkea ihanaa! Pohjana sekoitus tattaria, linssejä ja pinaattia, päällä paahdettua raitajuurta, täyteläistä fetajuustoa ja rouskuvia siemeniä. Annokseen tuo raikkautta sitruunainen yrttiöljy thaibasilikasta.

Ainekset

1 kg raitajuuria
2 rkl rypsiöljyä
¾ tl suolaa
½ tl mustapippuria
2 dl kokonaisia tattarisuurimoita
380 g (230 g) vihreitä linssejä säilykkeenä
80 g babypinaattia
200 g fetajuustoa
2 rkl auringonkukan- ja kurpitsansiemeniä

Kastike

1 dl rypsiöljy
1 ruukku thai-basilikaa (tai tavallista basilikaa)
1 valkosipulin kynsi
½ sitruunan mehu
½ tl suolaa

Valmistus

  1. Kuori raitajuuret. Leikkaa halutessasi muutama ohut viipale jääveteen annoksen koristelua varten. Pilko loput raitajuuret lohkoiksi. Sekoita lohkot rypsiöljyn, suolan ja pippurin kanssa, levitä uunipellille leivinpaperin päälle. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 30 minuutin ajan.
  2. Huuhtele tattarisuurimot ja keitä kypsäksi ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Valuta ylimääräiset nesteet pois siivilässä ja kaada takaisin kattilaan.
  3. Valuta ja huuhtele linssit siivilässä. Sekoita linssit ja kypsät tattarisuurimot, lämmitä hetki kattilassa pienellä lämmöllä.
  4. Valmista kastike. Laita kaikki kastikkeen ainekset korkeaan kulhoon ja aja sauvasekoittimella tasaiseksi.
  5. Kokoa annos. Pohjalle reilusti pinaattia, tattari-linssiseos, paahdetut raitajuuret, murustettu fetajuusto sekä siemenet ja raitajuuriviipaleet. Tarjoile yrttiöljyn kera.

Kaikki kirjoitukset