Keittiömestarin blogi: Mansikka-pitaija-britakakku
16.11.2020
8
Reseptit
Noblessan keittiömestari Emmiina Lehtonen loihtii kesän keskelle pimeää marraskuuta! Lähde videon tunnelmissa makumatkalle ja katso herkullisen mansikka-pitaija-britakakun resepti Keittiömestarin blogista. Lisää kesäistä leivontaa luvassa MTV3:lla maanantaisin klo 20. Nyt koko Suomi leipomaan!
Pohja
150 g | voita |
3 dl | vehnäjauhoja |
1,5 dl | sokeria |
1,5 tl | leivinjauhetta |
3 | keltuaista |
1,5 dl | maitoa |
Marenki
3 | valkuaista |
1,5 dl | sokeria |
Täyte
4 dl | kuohukermaa |
2 rkl | sokeria |
1 rkl | vaniljasokeria |
400 g | sitruunarahkaa |
250 g | mansikoita |
1 | pitaija (lohikäärmehedelmä) |
syötäviä kukkia |
Kakkupohjan valmistus
- Kakkupohjan valmistamista varten sulata ensin voi ja yhdistä kuivat ainekset kulhossa.
- Lisää kulhoon keltuaiset, maito sekä voisula. Sekoita sähkövatkaimella taikinaksi.
- Levitä taikina kahteen leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan.
Marengin valmistus
- Marengin tekoon tarvitset kuivan ja puhtaan kulhon. Vaahdota siinä valkuaiset kovaksi vaahdoksi, jonka jälkeen ala lisäämään sokeria ruokalusikallinen kerrallaan.
- Vatkaa niin kauan, kunnes vaahdosta muodostuu marenki, joka pysyy paikallaan, vaikka kääntäisit kulhon ylösalaisin.
- Jaa marenki taikinan päälle irtopohjavuokiin ja paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 20 minuutin ajan.
- Anna pohjan jäähtyä ennen täyttämistä, täytä ja koristele kakku vasta juuri ennen tarjoilua.
Täytteen valmistus
- Vatkaa kuohukerma ja sokerit vaahdoksi kakun täytettä varten.
- Sekoita kermavaahdon joukkoon sitruunarahka.
- Viipaloi puolet mansikoista kakun täytettä varten ja leikkaa puolet mansikoista neljään osaan koristelua varten.
- Puolita pitaija pitkittäin halki ja muotoile hedelmälihasta palloraudalla palloja.
- Levitä täytteestä puolet kakkupohjan väliin, lisää sen päälle viipaloidut mansikat ja laita toinen kakkupohja kanneksi. Levitä loput täytteestä kannelle.
- Asettele mansikkalohkot ja pitaija-pallot kakun päälle. Viimeistele britakakku syötävillä kukilla.