Keittiömestarin blogi: Mansikka-pitaija-britakakku
            16.11.2020
                        8
                        Reseptit
        
        
    
        Noblessan keittiömestari Emmiina Lehtonen loihtii kesän keskelle pimeää marraskuuta! Lähde videon tunnelmissa makumatkalle ja katso herkullisen mansikka-pitaija-britakakun resepti Keittiömestarin blogista. Lisää kesäistä leivontaa luvassa MTV3:lla maanantaisin klo 20. Nyt koko Suomi leipomaan!
Pohja
| 150 g | voita | 
| 3 dl | vehnäjauhoja | 
| 1,5 dl | sokeria | 
| 1,5 tl | leivinjauhetta | 
| 3 | keltuaista | 
| 1,5 dl | maitoa | 
Marenki
| 3 | valkuaista | 
| 1,5 dl | sokeria | 
Täyte
| 4 dl | kuohukermaa | 
| 2 rkl | sokeria | 
| 1 rkl | vaniljasokeria | 
| 400 g | sitruunarahkaa | 
| 250 g | mansikoita | 
| 1 | pitaija (lohikäärmehedelmä) | 
| syötäviä kukkia | 
Kakkupohjan valmistus
- Kakkupohjan valmistamista varten sulata ensin voi ja yhdistä kuivat ainekset kulhossa.
 - Lisää kulhoon keltuaiset, maito sekä voisula. Sekoita sähkövatkaimella taikinaksi.
 - Levitä taikina kahteen leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan.
 
Marengin valmistus
- Marengin tekoon tarvitset kuivan ja puhtaan kulhon. Vaahdota siinä valkuaiset kovaksi vaahdoksi, jonka jälkeen ala lisäämään sokeria ruokalusikallinen kerrallaan.
 - Vatkaa niin kauan, kunnes vaahdosta muodostuu marenki, joka pysyy paikallaan, vaikka kääntäisit kulhon ylösalaisin.
 - Jaa marenki taikinan päälle irtopohjavuokiin ja paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 20 minuutin ajan.
 - Anna pohjan jäähtyä ennen täyttämistä, täytä ja koristele kakku vasta juuri ennen tarjoilua.
 
Täytteen valmistus
- Vatkaa kuohukerma ja sokerit vaahdoksi kakun täytettä varten.
 - Sekoita kermavaahdon joukkoon sitruunarahka.
 - Viipaloi puolet mansikoista kakun täytettä varten ja leikkaa puolet mansikoista neljään osaan koristelua varten.
 - Puolita pitaija pitkittäin halki ja muotoile hedelmälihasta palloraudalla palloja.
 - Levitä täytteestä puolet kakkupohjan väliin, lisää sen päälle viipaloidut mansikat ja laita toinen kakkupohja kanneksi. Levitä loput täytteestä kannelle.
 - Asettele mansikkalohkot ja pitaija-pallot kakun päälle. Viimeistele britakakku syötävillä kukilla.
 


















































































































































































