Keittiömestarin blogi: Rohkeutta ruoanlaittoon

Usein kuulee naureskelua siitä, kuinka valmistaessa itse ruokaa reseptin mukaan, lopputulos ei vastaa yhtään reseptin annoskuvaa. Ei kuitenkaan ole mikään ihme, jos ensimmäistä kertaa uutta reseptiä kokeiltaessa lopputulos ei ole täydellinen. Reseptin suunnittelija hioo annosta moneen otteeseen, eikä hänenkään ensimmäinen kokeilunsa ole välttämättä onnistunut.

Ruoanlaitto on käsityötä ja meillä jokaisella on oma yksilöllinen kädenjälki. Ei siis ole tarkoituskaan, että saman reseptin mukaan tehdyt annokset näyttäisivät eri kokkien valmistamina kaikki samalta.

Kuvassa näkyvät kiinalaiset baozit eli lihatäytteiset höyrysämpylät valmistin nyt ensimmäistä kertaa, eikä taikinan taittelu onnistunut lainkaan. Siitä syystä pullat pääsivät repeämään höyrytysvaiheessa. Vaikka kaunis ulkonäkö houkuttelee ruokailijaa maistamaan, on ruoassa kaikkein tärkeintä sen maku!

Haluaisin siis rohkaista kokeilemaan uusia reseptejä! Mikäli ensimmäinen kokeilukerta ei onnistu, toisella kertaa olet jo paljon viisaampi ja tiedät, missä teit viimeksi virheitä ja mitä niistä voi oppia.

On myös hyvä harjoitella etukäteen, mikäli valmistat tärkeissä juhlissa vieraille ruokaa, jota et ole aiemmin kokeillut! Erityisesti leivonnassa tämä kannattaa, ja harjoituskerralla reseptin voi vaikka puolittaa.

Kaikki kirjoitukset