Keittiömestarin blogi: Udon-nuudelit
            7.11.2023
                        2
                        Reseptit
        
        
    
Täyteläisen makuinen miso-liemi, paksut udon-nuudelit sekä raikkaat kasvikset luovat yhdessä tavallista paremman nuudeliaterian! Annos valmistuu nopeasti ja helposti, mausta tinkimättä. Mausteinen keitto tuo ihanasti lämpöä kylmiin syysiltoihin!
Ainekset
| 200 g | tuoreita udon-nuudeleita | 
| 7 dl | vettä | 
| 2 rkl | vaaleaa miso-tahnaa | 
| 2 rkl | soijakastiketta | 
| 2 rkl | rapeaa valkosipuli-chiliöljyä | 
| 1 rkl | inkivääriä raastettuna | 
| 2–3 kpl | kananmunia | 
| 230 g | paksoita eli pinaattikiinankaalia | 
| 100 g | soijapapuja (pakaste) | 
| 1 | kevätsipulin varsi | 
Valmistus
- Keitä kananmunia 7 minuutin ajan ja laita ne keittämisen jälkeen jääkylmään veteen. Kuori ja halkaise kananmunat.
- Kuori ja raasta inkivääri. Laita kattilaan vesi, miso-tahna, soijakastike, rapea valkosipuli-chiliöljy sekä raastettu inkivääri. Kiehauta.
- Huuhtele paksoi huolellisesti, poista kanta ja paloittele veitsellä. Hienonna kevätsipuli.
- Keitä soijapapuja neljän minuutin ajan liemessä. Lisää joukkoon paksoi sekä udon-nuudelit ja anna kiehua vielä 1–2 minuutin ajan, jotta nuudelit kuumentuvat ja paksoi hieman pehmenee.
- Jaa keitto kulhoihin ja aseta kananmunanpuolikkaat päälle. Hienonna pinnalle kevätsipulia ja lisää myös halutessasi hieman rapeaa valkosipuli-chiliöljyä. Nauti!

















































































































































































