Keittiömestarin blogi: Udon-nuudelit

Täyteläisen makuinen miso-liemi, paksut udon-nuudelit sekä raikkaat kasvikset luovat yhdessä tavallista paremman nuudeliaterian! Annos valmistuu nopeasti ja helposti, mausta tinkimättä. Mausteinen keitto tuo ihanasti lämpöä kylmiin syysiltoihin!

Ainekset

200 g tuoreita udon-nuudeleita
7 dl vettä
2 rkl vaaleaa miso-tahnaa
2 rkl soijakastiketta
2 rkl rapeaa valkosipuli-chiliöljyä
1 rkl inkivääriä raastettuna
2–3 kpl kananmunia
230 g paksoita eli pinaattikiinankaalia
100 g soijapapuja (pakaste)
1 kevätsipulin varsi

Valmistus

  1. Keitä kananmunia 7 minuutin ajan ja laita ne keittämisen jälkeen jääkylmään veteen. Kuori ja halkaise kananmunat.
  2. Kuori ja raasta inkivääri. Laita kattilaan vesi, miso-tahna, soijakastike, rapea valkosipuli-chiliöljy sekä raastettu inkivääri. Kiehauta.
  3. Huuhtele paksoi huolellisesti, poista kanta ja paloittele veitsellä. Hienonna kevätsipuli.
  4. Keitä soijapapuja neljän minuutin ajan liemessä. Lisää joukkoon paksoi sekä udon-nuudelit ja anna kiehua vielä 1–2 minuutin ajan, jotta nuudelit kuumentuvat ja paksoi hieman pehmenee.
  5. Jaa keitto kulhoihin ja aseta kananmunanpuolikkaat päälle. Hienonna pinnalle kevätsipulia ja lisää myös halutessasi hieman rapeaa valkosipuli-chiliöljyä. Nauti!

Kaikki kirjoitukset