Keittiömestarin blogi: Udon-nuudelit
7.11.2023
2
Reseptit
Täyteläisen makuinen miso-liemi, paksut udon-nuudelit sekä raikkaat kasvikset luovat yhdessä tavallista paremman nuudeliaterian! Annos valmistuu nopeasti ja helposti, mausta tinkimättä. Mausteinen keitto tuo ihanasti lämpöä kylmiin syysiltoihin!
Ainekset
200 g | tuoreita udon-nuudeleita |
7 dl | vettä |
2 rkl | vaaleaa miso-tahnaa |
2 rkl | soijakastiketta |
2 rkl | rapeaa valkosipuli-chiliöljyä |
1 rkl | inkivääriä raastettuna |
2–3 kpl | kananmunia |
230 g | paksoita eli pinaattikiinankaalia |
100 g | soijapapuja (pakaste) |
1 | kevätsipulin varsi |
Valmistus
- Keitä kananmunia 7 minuutin ajan ja laita ne keittämisen jälkeen jääkylmään veteen. Kuori ja halkaise kananmunat.
- Kuori ja raasta inkivääri. Laita kattilaan vesi, miso-tahna, soijakastike, rapea valkosipuli-chiliöljy sekä raastettu inkivääri. Kiehauta.
- Huuhtele paksoi huolellisesti, poista kanta ja paloittele veitsellä. Hienonna kevätsipuli.
- Keitä soijapapuja neljän minuutin ajan liemessä. Lisää joukkoon paksoi sekä udon-nuudelit ja anna kiehua vielä 1–2 minuutin ajan, jotta nuudelit kuumentuvat ja paksoi hieman pehmenee.
- Jaa keitto kulhoihin ja aseta kananmunanpuolikkaat päälle. Hienonna pinnalle kevätsipulia ja lisää myös halutessasi hieman rapeaa valkosipuli-chiliöljyä. Nauti!