Keittiömestarin blogi: Hot honey -halloumivartaat
3.6.2025
10
Reseptit

Kesäisiin grillivartaisiin kootaan halloumia, vihreää paprikaa, persikkaa, kevätsipulia ja jalapenoa. Vartaiden pintaan karamellisoituu grillissä hunajainen, kevyen tulinen hot honey -glaseerauskastike. Tarjoile vartaat maissitortillojen, hummuksen, yrttien ja babypinaatin kera!
Vartaat
| Määrä | Aines |
|---|---|
| 400 g | halloumia |
| 2 | vihreää paprikaa |
| 2 | persikkaa |
| 2 | kevätsipulin vartta |
| 5 | jalapenoa |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 10 | grillivarrasta |
- Jos käytät puisia grillivartaita, liota niitä tunnin ajan vedessä.
- Leikkaa halloumi, paprika ja persikka tasakokoisiksi paloiksi, pilko jalapenot reiluiksi viipaleiksi ja kevätsipuli muutaman sentin pituisiksi pätkiksi.
- Asettele kasvikset ja halloumi vartaisiin ja öljyä ne kevyesti rypsiöljyllä.
- Grillaa vartaita, kunnes ne saavat väriä pintaan. Sudi glaseerauskastiketta vartaille sudilla pariin otteeseen ja kääntele vartaita, jotta kastike karamellisoituu.
Hot honey -glaseerauskastike
| Määrä | Aines |
|---|---|
| ¾ dl | hunajaa |
| 4 ½ tl | chilirouhetta |
| 3 rkl | omenasiiderietikkaa |
| 3 tl | dijon-sinappia |
| 3 tl | savupaprikaa |
| ½ tl | suolaa |
Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja keitä, kunnes seos on hieman paksuuntunut.
Tarjoiluun
| Määrä | Aines |
|---|---|
| 10 kpl | pieniä maissitortilloja |
| 275 g | hummusta |
| 2 | limeä |
| 65 g | babypinaattia |
| 1 ruukku | korianteria |
| 1 ruukku | minttua |
Grillaa maissitortilloja kevyesti. Pilko lime paloiksi. Sekoita babypinaatti ja yrtit keskenään. Asettele tortillat, hummus, salaatti ja limet tarjolle vartaiden kera.

















































































































































































