Keittiömestarin blogi: Hot honey -halloumivartaat

Kesäisiin grillivartaisiin kootaan halloumia, vihreää paprikaa, persikkaa, kevätsipulia ja jalapenoa. Vartaiden pintaan karamellisoituu grillissä hunajainen, kevyen tulinen hot honey -glaseerauskastike. Tarjoile vartaat maissitortillojen, hummuksen, yrttien ja babypinaatin kera!

Vartaat

Määrä Aines
400 g halloumia
2 vihreää paprikaa
2 persikkaa
2 kevätsipulin vartta
5 jalapenoa
2 rkl rypsiöljyä
10 grillivarrasta
  1. Jos käytät puisia grillivartaita, liota niitä tunnin ajan vedessä.
  2. Leikkaa halloumi, paprika ja persikka tasakokoisiksi paloiksi, pilko jalapenot reiluiksi viipaleiksi ja kevätsipuli muutaman sentin pituisiksi pätkiksi.
  3. Asettele kasvikset ja halloumi vartaisiin ja öljyä ne kevyesti rypsiöljyllä.
  4. Grillaa vartaita, kunnes ne saavat väriä pintaan. Sudi glaseerauskastiketta vartaille sudilla pariin otteeseen ja kääntele vartaita, jotta kastike karamellisoituu.

Hot honey -glaseerauskastike

Määrä Aines
¾ dl hunajaa
4 ½ tl chilirouhetta
3 rkl omenasiiderietikkaa
3 tl dijon-sinappia
3 tl savupaprikaa
½ tl suolaa

Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja keitä, kunnes seos on hieman paksuuntunut.

Tarjoiluun

Määrä Aines
10 kpl pieniä maissitortilloja
275 g hummusta
2 limeä
65 g babypinaattia
1 ruukku korianteria
1 ruukku minttua

Grillaa maissitortilloja kevyesti. Pilko lime paloiksi. Sekoita babypinaatti ja yrtit keskenään. Asettele tortillat, hummus, salaatti ja limet tarjolle vartaiden kera.

Kaikki kirjoitukset