Keittiömestarin blogi: Nuorten Kokkien SM-kisat Tampereella 2019

Pääsin tuomaroimaan Paistinkääntäjien järjestämää Nuorten Kokkien SM-kisaa Tampereella. Tehtävään kuului kilpailijoiden keittiötyöskentelyn tuomarointi yhdessä kahden muun keittiötuomarin kanssa.

Päivä alkoi aikaisin aamulla kisan merkeissä ja jatkui iltamyöhään illallisella ja palkintojenjaolla. Osallistujat olivat voittaneet jokainen oman alueellisen kilpailunsa. Finalisteja oli yhteensä viisi: Tampereelta, Turusta, Seinäjoelta, Lahdesta ja Muoniosta. Jokainen kilpailija suunnitteli ja toteutti yllätyksenä annetuista raaka-aineista kolmen ruokalajin menun neljälle hengelle. Aikaa suunnitteluun ja toteutukseen oli 3,5 tuntia.

Kilpailun taso keittiötyöskentelyn osalta oli huikea! Annoimme pisteitä eri kategorioista, kuten hygienia, organisointi, tekniikka ja toteutus, ammattimaisuus ja raaka-aineiden ammattimainen käsittely. Jokainen kilpailija pysyi annetun aikarajan sisällä, eikä meidän tuomareiden tarvinnut antaa miinuspisteitä myöhästymisistä. Osallistujien käyttäytyminen oli ammattimaista ja keittiössä oli läpi kilpailun hyvä henki. Myös tekniikat olivat hyvin hallussa, ja työskentely oli siistiä ja järjestelmällistä. Vaikka kisa oli tiukka, voittaja erottautui muista esimerkillisen teknisen osaamisensa ansiosta.

Illalla kymmenen aikaan saimme kuulla lopulliset tulokset. Keittiö- sekä makutuomareiden yhteenlaskettujen pisteiden myötä voitto meni ansaitusti Muonioon Niko Tähdelle. Toiseksi tuli Sami Hakamäki Seinäjoelta ja kolmanneksi Emmi Latvanne Tampereelta. Suomenmestari pääsee kisaamaan ensi syyskuussa Kanadan Calgaryyn maailmanmestarin tittelistä. Jännittävää seurata, kuinka MM-kilpailussa käy. Sen ainakin tiedän, että Nikolla on edessä huikea matka ainutlaatuisine kokemuksineen!

Kaikki kirjoitukset