Keittiömestarin blogi: Kesäiset juoma­sekoitukset

Kesän juomilta kaivataan kepeyttä ja raikkautta. Cocktaileissa matala-alkoholisuus ja alkoholittomuus on yksi jatkuvasti nousussa olevista trendeistä. Kuumana kesäpäivänä janonsammuttajaksi voitkin kokeilla seuraavaa.

Oman pihan tai lähimetsän antimista saa valmistettua makua täynnä olevia siirappeja tai kordiaaleja, jotka luovat juomalle maukkaan, aidon makuisen pohjan.

Siirappi valmistuu helposti tällä melko yleispätevällä ohjeella. Laita kattilaan puolet sokeria ja puolet vettä sekä makuainetta. Keitä seosta 5–10 minuutin ajan, kunnes siirappi on hieman paksuuntunut, peitä kannella ja anna maustua huoneenlämmössä parin tunnin ajan. Lopuksi siivilöi neste, pullota puhtaaseen pulloon ja siirrä jääkaappiin.

Makuaineena voit käyttää marjoja, syötäviä kukkia, yrttejä tai villiyrttejä. Omia suosikkejani ovat raparperi, seljankukka, vadelma, maitohorsma, ruusu ja timjami. Kokeile myös sekoittaa paria eri makua keskenään siirappia valmistaessasi!

Juomaa kootessasi, lisää siirapin lisäksi lasiin happoa limen tai sitruunan mehulla ja jatka juomaa kuplivalla vissyvedellä. Voit käyttää samaa ideaa myös boolin kokoamisessa. Vain taivas on rajana erilaisten muunnelmien kanssa!

Muista käyttää reilusti jäitä, jotta juoma pysyy pitkään kylmänä ja raikkaana. Näyttävyyttä jääpaloihin saat jäädyttämällä joukkoon marjoja tai yrttejä.

Kaikki kirjoitukset