Keittiömestarin blogi: Saksalainen viini ja ruoka

Rudesheim

Teimme syksyisen matkan Saksaan. Vierailimme Riesling-alueella, jossa pääsimme tutustumaan upeisiin paikallisiin viineihin. Suuntasimme suoraan koneen laskeuduttua Rüdesheimin kaupunkiin, jossa ystävämme pyörittävät melko uutta ravintolaa nimeltään Bees.

Iltakymmeneltä aloitimme viiden ruokalajin menun, jonka ruoka sekoitti Etelä-Afrikan ja Saksan ruokakulttuuria alueen viineihin paritettuna. Ravintolan nimen mehiläisteema seurasi mukavasti niin menun annoksissa kuin ravintolan sisustuksessakin. Illallisen mieleenpainuvin annos sisälsi naudan sisäfileetä, riisiä ja banaania. Maut toimivat yllättävän hyvin yhteen ja oli hauska syödä naudanlihaa niin erikoisilla lisukkeilla! Toinen jännittävän makumaailman sisältänyt annos yhdisteli hummeria, masalaa ja papuja.

Naudan sisäfileetä, riisiä ja banaania Bees-ravintolassa
Hummeriannos Bees-ravintolassa

Teimme kierroksen Schloss Vollradsin viinitilalla, joka sijaitsee vanhan linnan tiluksilla ja on yksi Saksan vanhimmista viinitiloista. Saimme vertailla tilan vuosikerta-Rieslingejä ja samalla tutustua tilan toimintaan sekä linnan historiaan. Olimme sattumoisin juuri oikeaan aikaan liikkeellä, sillä pääsimme seuraamaan viinirypäleiden matkaa rekkalavoilta puristuksen läpi tankkeihin! Saimme maistaa myös makeaa vastapuristettua rypälemehua, josta aikanaan valmistuu vuosikertaviiniä.

Schloss Vollradsin viinitila

Maistelimme myös erilaisia alueen viinejä viiniloungessa RheinWeinWeltissä. Siellä oli seitsemän huonetta täynnä paikallisia viinejä automaateissa, jotka annostelevat maistiaisannoksen euron arvoista polettia vastaan. Kun mieleinen pullo löytyy, sen voi ostaa mukaansa. Lounge sijaitsee vanhassa Asbach-brandyn tehtaassa, ja maisteluhuoneet ovatkin ennen toimineet brandytankkeina!

RheinWeinWeltin viiniautomaatti

Paikallisista ruoista itselleni mieleenpainuvimmat olivat käsespätzle sekä flammkuchen! Ensimmäinen on käsintehty täyteläinen juustopasta karamellisoiduilla sipuleilla ja jälkimmäinen ohut ja rapeapohjainen pizzan kaltainen ruoka, jonka täytteenä on perinteisesti käytetty ranskankermaa, sipulia ja pekonia. Flammkuchenista suunnittelin myös oman versioni Noblessa-reseptiksi!

Käsespätzle
Flammkuchen

Kaikki kirjoitukset