Keittiömestarin blogi: Kokonaisena kypsennetty klementiinikananpoika

Klementiinikananpoika

Kananpojan kypsentäminen uunissa käy helposti. Klementiineillä täytettynä liha pysyy mehevänä ja se saa mukavaa jouluista makua neilikoista. Lisukkeena tarjoillaan bulgurvehnää lehtipersiljalla maustettuna.

1 kokonainen kananpoika
5 klementiiniä
2 dl kanalientä
1 rkl kokonaisia neilikoita
1 ruukku timjamia
1/2 tl muskottipähkinää
2-3 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 tl rypsiöljyä
1/2 tl kanelia
2 cl Grand Marnier -likööriä
3 dl bulgurvehnää
6 dl vettä
1 tl suolaa
1 ruukku lehtipersiljaa

Huuhtele kananpoika ja taputtele talouspaperilla kuivaksi. Mausta sekä sisä- että ulkopuolelta suolalla, pippurilla, muskottipähkinällä, timjamilla ja öljyllä. Kuori kolme klementiiniä, ja työnnä jokaiseen niistä viisi kokonaista neilikkaa. Täytä kananpojan vatsa neilikoilla maustetuilla klementiineillä.

Purista loput klementiinit mehuksi ja kiehauta kanaliemen kanssa kattilassa.

Lämmitä uuni 180 asteeseen. Aseta kananpoika rinta alaspäin uunivuokaan ja paista 15 minuuttia. Käännä kananpoika rinta ylöspäin ja kaada klementiinin mehu ja kanaliemi vuokaan. Paista vielä 50-60 minuuttia riippuen kananpojan koosta. Liha on kypsää, kun lihasneste on kirkasta lihaa viiltäessä.

Poista klementiinit vatsasta ja kääri kananpoika folioon lepäämään. Kaada liemi vuoasta kattilaan ja lisää myös vatsassa olleet klementiinit. Lisää 2 cl Grand Marnieriä ja kiehauta kasaan. Siivilöi kastike ja mausta kanelilla sekä tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

Keitä bulgurvehnää vedessä 10 minuuttia ja mausta suolalla sekä hienonnetulla lehtipersiljalla.

Kaikki kirjoitukset