Keittiömestarin blogi: Kuulumiset Uudesta-Seelannista

Matkan ensimmäinen kuukausi on mennyt nopeasti. Vietimme ensimmäisen viikon tuulisessa Wellingtonissa hoitaen pankki- ja liittymäasiat kuntoon. Ehdimme myös kierrellä pääkaupungin nähtävyyksissä, kuten kasvitieteellisessä puutarhassa sekä eläintarhassa, jossa näimme vilaukselta maan kansalliseläimen, kiivin.

Wellingtonista lähdimme ajamaan kohti työ- ja asuinpaikkaamme, jossa majailimme viikon jo ennen töiden alkua. Sinä aikana pääsimme käymään Pohjoissaaren eteläisimmässä kärjessä, Cape Palliserin majakalla. Majakan tuntumassa rannikolla asui suuri lauma merikarhuja eli turkishylkeitä. Oli jännittävää päästä katselemaan niin läheltä villien eläinten kanssakäymistä. Kiertoajelun aikana poikkesimme myös eräällä Taru sormusten herrasta -elokuvan kuvauspaikalla – niitä täällä tuntuu löytyvän vähän joka puolelta maata.

Työt ovat lähteneet hyvin käyntiin, ja kesäsesonki alkaa olla vilkkaimmillaan. Työpaikalla asuminen työkavereiden kanssa on vaatinut hieman totuttelua, mutta on omalla tavallaan hauskaa. Meillä on mieheni kanssa oma huone, ja keittiön ja kylpyhuoneet jaamme noin kymmenen hengen kanssa. Talo sijaitsee lammas- ja lehmäaitausten keskellä vuorten ja meren tuntumassa.

Täällä luonto on hyvin lähellä jatkuvasti. En ole koskaan Suomessa nähnyt näin paljon jäniksiä ja fasaaneja, vaikka kasvoinkin lapsuuteni maaseudulla. Vuorella patikoidessa vastaamme tuli jopa villisika, ja rannalla näimme pari pientä hain raatoa. On upeaa asua näin eristyksissä kaupunkien vilskeestä. Hyvällä säällä tähtitaivas näyttää uskomattoman kauniilta. Bongasimme eräänä iltana jopa kaksi muuta galaksia sekä osion omasta linnunradastamme.

Vielä on jäljellä reilu kuukausi työskentelyä, jonka jälkeen pääsemme reissaamaan ympäri Uuden-Seelannin pohjoisinta osaa.

Kaikki kirjoitukset