Keittiömestarin blogi: Koivubingsu

Bingsu on korealainen jälkiruoka. Se tarjoillaan kulhosta, jonka pohjalla on reilusti jäähilettä ja päällä tuoreita hedelmiä ja makusiirappia. Reseptissä on hyödynnetty tätä ideaa, mutta jäähileet ja makusiirappi on yhdistetty: tuloksena koivunlehdillä maustettu granita. Jälkiruoan makua täydentävät kiivi, hunajameloni, kermavaahto sekä valkosuklaa. Koivubingsu on viilentävä herkku hellepäiviin!

Koivugranita

1 l vettä
3 dl sokeria
½ l koivunlehtiä
1 lime

Jokamiehenoikeuksiin ei kuulu lehtien kerääminen puista, joten muista pyytää maanomistajalta lupa koivunlehtien keräämiseen.

  1. Huuhtele koivunlehdet vedellä.
  2. Kiehauta kattilassa vesi ja sokeri.
  3. Lisää kiehautetun nesteen joukkoon koivunlehdet ja siirrä kattila pois levyltä. Anna maustua kannen alla 15 minuutin ajan. Purista joukkoon limen mehu.
  4. Siivilöi ja jäähdytä neste. Kaada laakeaan rasiaan ja pakasta yön yli.
  5. Granitan jäädyttyä kumoa jäinen koivugranita leikkuulaudalle ja hienonna se veitsellä pieniksi kuutioiksi. Sokerin ansiosta granita ei jäädy täysin, vaan se on koostumukseltaan melko pehmeää.
  6. Laita granita tarvittaessa takaisin pakkaseen odottamaan annoksen kokoamista.

Päälle

2 dl vispikermaa
½ dl sokeria
½ hunajamelonia
4 kpl kiivejä
50 g valkosuklaata
  1. Jäähdytä kulhot, joihin teet annokset pakastimessa. Näin granita ei sula heti annostellessa.
  2. Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi ja mausta se sokerilla. Raasta valkosuklaa.
  3. Kuori ja leikkaa kiivit viipaleiksi. Kuori hunajameloni ja leikkaa siitä joko kuutioita tai muotoile palat palloraudalla pyöreään muotoon.
  4. Laita jäädytetyn kulhon pohjalle reilusti koivugranitaa ja asettele sen päälle hedelmät sekä kermavaahto. Ripottele päälle lopuksi valkosuklaaraaste ja tarjoile!

Kaikki kirjoitukset