Keittiömestarin blogi: Koivubingsu
20.7.2021
4
Reseptit

Bingsu on korealainen jälkiruoka. Se tarjoillaan kulhosta, jonka pohjalla on reilusti jäähilettä ja päällä tuoreita hedelmiä ja makusiirappia. Reseptissä on hyödynnetty tätä ideaa, mutta jäähileet ja makusiirappi on yhdistetty: tuloksena koivunlehdillä maustettu granita. Jälkiruoan makua täydentävät kiivi, hunajameloni, kermavaahto sekä valkosuklaa. Koivubingsu on viilentävä herkku hellepäiviin!
Koivugranita
| 1 l | vettä |
| 3 dl | sokeria |
| ½ l | koivunlehtiä |
| 1 | lime |
Jokamiehenoikeuksiin ei kuulu lehtien kerääminen puista, joten muista pyytää maanomistajalta lupa koivunlehtien keräämiseen.
- Huuhtele koivunlehdet vedellä.
- Kiehauta kattilassa vesi ja sokeri.
- Lisää kiehautetun nesteen joukkoon koivunlehdet ja siirrä kattila pois levyltä. Anna maustua kannen alla 15 minuutin ajan. Purista joukkoon limen mehu.
- Siivilöi ja jäähdytä neste. Kaada laakeaan rasiaan ja pakasta yön yli.
- Granitan jäädyttyä kumoa jäinen koivugranita leikkuulaudalle ja hienonna se veitsellä pieniksi kuutioiksi. Sokerin ansiosta granita ei jäädy täysin, vaan se on koostumukseltaan melko pehmeää.
- Laita granita tarvittaessa takaisin pakkaseen odottamaan annoksen kokoamista.
Päälle
| 2 dl | vispikermaa |
| ½ dl | sokeria |
| ½ | hunajamelonia |
| 4 kpl | kiivejä |
| 50 g | valkosuklaata |
- Jäähdytä kulhot, joihin teet annokset pakastimessa. Näin granita ei sula heti annostellessa.
- Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi ja mausta se sokerilla. Raasta valkosuklaa.
- Kuori ja leikkaa kiivit viipaleiksi. Kuori hunajameloni ja leikkaa siitä joko kuutioita tai muotoile palat palloraudalla pyöreään muotoon.
- Laita jäädytetyn kulhon pohjalle reilusti koivugranitaa ja asettele sen päälle hedelmät sekä kermavaahto. Ripottele päälle lopuksi valkosuklaaraaste ja tarjoile!


















































































































































































