Keittiömestarin blogi: Parhaat kotiruoat talveen

Kun mietin talvisia ruokia, mieleeni tulevat täyteläiset, umamiset maut. Erilaiset keitot, pata- ja vuokaruoat sekä käristykset. Talven keskellä on ihana valmistaa jotain lämmittävää ja täyteläistä. Jos kotona tulee vietettyä paljon aikaa, voi kokkailunkin tehdä vähän pidemmän kaavan mukaan.

Pataruoat ovat ehdottomasti omia suosikkejani. Nopea esivalmistelu ja pitkä haudutus saavat aikaan maukkaan lopputuloksen! Haudutusajan voi käyttää hyödyksi vaikkapa pakkassäässä ulkoillen. Mikä olisikaan parempi tapa ruokahalun herättämiseen? Pataruokia voi myös varioida moneen eri makuun, ja lihankin voi korvata ravinteikkailla linsseillä ja pavuilla.

Kuumana höyryävät keitot kuuluvat myös ehdottomasti talveen. Perinteikäs kermainen madekeitto sopii suomalaiseen makuun ja on erityisesti alkuvuoden herkku. Aasialaiset keitot tulisine mausteineen lämmittävät sisäisesti. Juureksista valmistetut sosekeitot kulkevat kätevästi termospullossa myös retkelle nautittavaksi!

Koska talveen ei oikein osu kotimaisten kasvisten sesonkia, kannattaa suosia erilaisia varastojuureksia. Haasta itsesi kokeilemaan uusia juureksia, joita et ole aiemmin testannut! Omia suosikkejani ovat maa-artisokka, mustajuuri sekä juuriselleri. Monissa resepteissä juuresten korvaaminen onnistuu ongelmitta, joten voit käyttää tuttua reseptiä, mutta vaihtaa siinä käytettävät juurekset uusiin tuttavuuksiin.

Kaikki kirjoitukset