Keittiömestarin blogi: Kuinka päädyin yrittäjäksi

Kun alkuvuodesta palasimme Suomeen, minulla ei ollut työpaikkaa, johon palata. Hyvin pian siitä ravintolat jo suljettiin koronapandemian vuoksi. Pohdin, miten voisin hyödyntää toiminimeäni toimeentulon saamiseksi ja keksin, että voisin suunnitella reseptejä elintarvikeyritysten markkinointiin. Olenhan saanut kokemusta reseptien suunnittelusta Noblessa-keittiöille jo kahden vuoden ajalta.

Kevät meni nettisivuja koodaillessa sekä liiketoimintaa suunnitellessa, ja kotona oleskelu tuli hyödynnettyä tehokkaasti. Hankin uuden kameran, opiskelin valokuvaamista ja perustin yritykselleni some-kanavat, jonne julkaisin jo aiemmin suunnittelemiani sekä uusia reseptejä. Ravintoloiden auettua en enää hakenut uutta työpaikkaa, vaan toimin täyspäiväisenä yrittäjänä.

Reseptien suunnittelu ja annosten valokuvaaminen on todella lähellä sydäntäni. En tiedä, olisinko keksinyt tällaisen yrityksen perustamista, ellei Noblessa olisi pestannut minua keittiömestarin rooliin suunnittelemaan reseptiikkaa ja blogipostauksia!

Toki ravintolakeittiön hektisyyttä ja työkavereita on ikävä, mutta olen onnellinen, että olen löytänyt uuden työn, josta todella nautin ja jonka parissa voin työskennellä joustavammin. On ollut upeaa opetella uusia taitoja, kuten valokuvaamista ja tietokoneella työskentelyä erinäisten ohjelmien parissa. Eikä ruoanlaittoa ole tarvinnut jättää pois, vaikken ravintolassa enää työskentelekään.

En usko, että olisin pysähtynyt miettimään vaihtoehtoja kokin työlle ilman koronakevättä. Sen myötä sain tehtyä aloitteen yrityksen perustamiseen ihan rauhassa matalalla kynnyksellä, kun ei ollut muita töitä, joita olisi tarvinnut hoitaa samalla.

Kaikki kirjoitukset