Keittiömestarin blogi: Stressitön kesä

Takana on hyvin erikoinen kesä! Kuumat helteet alkukesästä muuttuivat nopeasti syksyiseen keliin jo heinäkuussa. Myös erikoiset olosuhteet jättivät tältä kesältä pois ulkomaanmatkailun ja suuret tapahtumat. Itselläni ei ollut suurta hinkua matkusteluun ulkomailla, kolme kuukautta talvella matkustelua eteläisellä pallonpuoliskolla on vielä sen verran tuoreessa muistissa, ettei haitannut yhtään kierrellä vaihteeksi kotimaan matkakohteita.

Omat juhannusperinteet muuttuivat tänä vuonna hieman, kun Raumanmeren juhannus -festareita ei järjestettykään. En ole kovin innokas festarikävijä, mutta RMJ on ollut muutaman vuoden ajan iso osa juhannuksen viettoa, koska majoituspaikka ystäväni luona sijaitsee aivan tapahtuma-alueen naapurissa. Tänä vuonna juhlistimme juhannusta samassa paikassa rauhallisissa merkeissä kokaten korealaista ruokaa, uimalla meressä ja pelaten lautapelejä.

Heinäkuussa helteiden väistyttyä fiilis oli jopa hieman helpottunut, kun ei tarvinnut jatkuvasti potea huonoa omaatuntoa, mikäli tuli työskenneltyä sisällä. Kuitenkin tuntui, että kesä oli nyt tässä. Marja - ja sienisadon kannalta tosin loppukesän sateet tulivat oikein hyvään väliin!

Erilaiset retket metsässä ovat olleet tämän kesän “se” juttu. Kävimme mieheni perheen luona vieraillessa ihastelemassa kalliomaalauksia – näin niitä nyt ensimmäistä kertaa! Länsi-Suomesta kotoisin olevana en edes tiennyt kalliomaalauksia olevan Suomessa; suurin osa niistä sijaitseekin idässä.

On ollut ihanaa, kun kesästä ei ole tarvinnut ottaa minkäänlaista stressiä! Olen kuullut kotimaassa matkustelleilta läheisiltäni, miten majoituksen saaminen suosituissa kohteissa on ollut paikoitellen lähes mahdotonta. Harmi tietysti nopealla aikataululla matkaan lähteneille, mutta hienoa pienyrityksille, joille kevät toi kassaan melkoisen loven. Toivottavasti tämä innostus kotimaassa matkusteluun tulee jäädäkseen!

Kaikki kirjoitukset