Keittiömestarin blogi: Paistettua siikaa hernepyreellä ja parsalla
15.5.2020
4
Reseptit

Tämä annos, jos jokin, henkii kevään raikkautta! Kermainen hernepyree, sitruunalla maustetut vihreät parsat ja retiisit sekä mehevä siika rapsakalla nahalla luovat yhdessä herkullisen kokonaisuuden.
| 600 g | siikaa fileinä (150 g/annos) |
| 200 g | pakasteherneitä |
| 2 | salottisipulia |
| 1 | valkosipulin kynsi |
| 1,5 dl | kermaa |
| Nippu parsaa | |
| Nippu retiisiä | |
| 1/2 | sitruunan kuori hienoksi raastettuna |
| Maustamiseen suolaa ja mustapippuria | |
| n. 50 g | voita |
| Koristeeksi herneenversoa |
Hernepyree
- Aloita hernepyreen valmistus pilkkomalla kuoritut sipulit reiluiksi paloiksi ja kuullottamalla ne voissa.
- Lisää sulatetut herneet ja kerma. Mausta suolalla.
- Kun seos on kuumaa, aja se tasaiseksi pyreeksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Pyreen voit lämmittää vielä uudestaan kattilassa, mikäli on tarve.
Parsat ja retiisit
- Napsauta parsan puisevat tyvet pois noin kolmen-viiden senttimetrin päästä tyvestä.
- Leikkaa parsat pitkittäin halki, jonka jälkeen pilko ne hieman viistosti paloiksi.
- Pese retiisit ja viipaloi muutama niistä ohuiksi kiekoiksi jääveteen. Loput voit leikata neljännesosiksi ja paistaa parsapalojen kera al denteksi voi-öljy-seoksessa, suolalla ja mustapippurilla maustettuna.
- Lisää lopuksi vielä joukkoon hyvin pestyn puolikkaan sitruunan kuori hienona raasteena.
Siika
- Jos käytät kokonaista siikaa, fileoi se, nypi ruodot pois ja poista nahasta suomut. Vaihtoehtoisesti voit pyytää valmiiksi fileoidun kalan kaupan kalatiskiltä.
- Leikkaa fileet puoliksi ja kuumenna paistinpannu. Ripottele pannulle kevyesti suolaa ja laita siiat pannulle nahkapuoli alaspäin. Ripottele suolaa vielä kalojen päällyspuolelle.
- Anna kalojen paahtua, kunnes liha muuttuu vähitellen läpikuultavasta valkoiseksi. Lisää nokare voita ja käännä kalat vielä hetkeksi toisin päin, kuitenkaan ylikypsentämättä kaloja.
Koristele annokset lopuksi herneenversoilla ja rapeilla retiisikiekoilla.

















































































































































































