Keittiömestarin blogi: Paistettua siikaa hernepyreellä ja parsalla
            15.5.2020
                        4
                        Reseptit
        
        
    
Tämä annos, jos jokin, henkii kevään raikkautta! Kermainen hernepyree, sitruunalla maustetut vihreät parsat ja retiisit sekä mehevä siika rapsakalla nahalla luovat yhdessä herkullisen kokonaisuuden.
| 600 g | siikaa fileinä (150 g/annos) | 
| 200 g | pakasteherneitä | 
| 2 | salottisipulia | 
| 1 | valkosipulin kynsi | 
| 1,5 dl | kermaa | 
| Nippu parsaa | |
| Nippu retiisiä | |
| 1/2 | sitruunan kuori hienoksi raastettuna | 
| Maustamiseen suolaa ja mustapippuria | |
| n. 50 g | voita | 
| Koristeeksi herneenversoa | 
Hernepyree
- Aloita hernepyreen valmistus pilkkomalla kuoritut sipulit reiluiksi paloiksi ja kuullottamalla ne voissa.
 - Lisää sulatetut herneet ja kerma. Mausta suolalla.
 - Kun seos on kuumaa, aja se tasaiseksi pyreeksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Pyreen voit lämmittää vielä uudestaan kattilassa, mikäli on tarve.
 
Parsat ja retiisit
- Napsauta parsan puisevat tyvet pois noin kolmen-viiden senttimetrin päästä tyvestä.
 - Leikkaa parsat pitkittäin halki, jonka jälkeen pilko ne hieman viistosti paloiksi.
 - Pese retiisit ja viipaloi muutama niistä ohuiksi kiekoiksi jääveteen. Loput voit leikata neljännesosiksi ja paistaa parsapalojen kera al denteksi voi-öljy-seoksessa, suolalla ja mustapippurilla maustettuna.
 - Lisää lopuksi vielä joukkoon hyvin pestyn puolikkaan sitruunan kuori hienona raasteena.
 
Siika
- Jos käytät kokonaista siikaa, fileoi se, nypi ruodot pois ja poista nahasta suomut. Vaihtoehtoisesti voit pyytää valmiiksi fileoidun kalan kaupan kalatiskiltä.
 - Leikkaa fileet puoliksi ja kuumenna paistinpannu. Ripottele pannulle kevyesti suolaa ja laita siiat pannulle nahkapuoli alaspäin. Ripottele suolaa vielä kalojen päällyspuolelle.
 - Anna kalojen paahtua, kunnes liha muuttuu vähitellen läpikuultavasta valkoiseksi. Lisää nokare voita ja käännä kalat vielä hetkeksi toisin päin, kuitenkaan ylikypsentämättä kaloja.
 
Koristele annokset lopuksi herneenversoilla ja rapeilla retiisikiekoilla.


















































































































































































