Keittiömestarin blogi: Vietnamilaiset Bánh xèot

Bánh xèot ovat vietnamilaisia riisijauhoista valmistettuja suolaisia kreppejä, jotka täytetään tuoreilla ja raikkailla raaka-aineilla ja tarjoillaan herkullisen Nước chấm -dippikastikkeen kera!

Taikina

4 dl riisijauhoja
2 tl kurkumaa
1 ½ tl mustapippuria
½ tl suolaa
3 dl vettä
2 dl kookoskermaa

Lisäksi

  rypsiöljyä paistamiseen
2 kevätsipulin vartta
1 rasia mungpavun ituja
1 ruukku lehtisalaattia
1 ruukku korianteria
1 ruukku minttua
  1. Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään, jonka jälkeen lisää nesteet huolellisesti sekoittaen. Anna taikinan tekeytyä vähintään 15 minuutin ajan. Koostumus saa olla melko löysä, joten voit lisätä tarvittaessa tilkan vettä ennen paistamista.
  2. Hienonna kevätsipuli ohuiksi renkaiksi.
  3. Lisää kuumalle pannulle 1 rkl rypsiöljyä sekä pieni kauhallinen taikinaa. Anna kypsyä muutaman sekunnin ajan, jonka jälkeen lisää vielä toinen kauhallinen taikinaa krepin päälle.
  4. Paista 2 minuuttia, käännä kreppi ja paista vielä noin minuutin ajan.
  5. Kun kreppi on kypsä ja rapea, täytä se hienonnetulla kevätsipulilla sekä kourallisella ituja. Taita kreppi kahtia.

Tarjoile salaatin, mintun ja korianterin, pikkelikasvisten sekä Nước chấm -dipin kanssa.

Pikkelikasvikset

200 g (3 kpl) porkkanaa
200 g retikkaa
2 tl suolaa
¾ dl sokeria
1 ¼ dl riisiviinietikkaa
  1. Kuori porkkana ja retikka ja leikkaa ne tulitikun kokoisiksi suikaleiksi.
  2. Kiehauta riisiviinietikka, suola ja sokeri. Lisää porkkanatikut kiehuvaan nesteeseen ja anna kypsyä n. 30 sekunnin ajan. Ota kattila pois liedeltä ja sekoita joukkoon retikka.
  3. Jäähdytä ja anna maustua jääkaapissa vähintään tunnin ajan ennen tarjoilua.

Nước chấm -dippikastike

4 valkosipulinkynttä
1 punainen chili
2 tl sokeria
1 lime
4 rkl kalakastiketta
½ dl vettä

Hienonna valkosipulinkynnet ja chili sekä purista limen mehu. Sekoita kaikki ainekset keskenään.

Kaikki kirjoitukset