Keittiömestarin blogi: Rakennusmessut Jyväskylässä

Vierailin maaliskuussa Noblessan pisteellä Jyväskylän Rakennusmessuilla. Messuosaston tyylikkään vetimettömässä Line N -keittiössä kelpasi kokata! Upeat materiaaliyhdistelmät saivat paljon ihastelua osakseen, kuten myös valaistu vedinura, joka sai työtason näyttämään kuin ilmassa leijuvalta. Omasta mielestäni tärkeintä keittiössä on reilu määrä lasku- ja työskentelytilaa ja sitä tässä keittiössä olikin reilusti!

Valmistin messuvieraille nautittavaksi cocktailpaloja, jotka ilahduttivat monia. Pieni suolainen välipala auttaa kummasti jaksamaan messupisteillä kiertelyä.

Ensimmäinen cocktailpalani oli täysin vegaaninen. Ruisnäkkileivän päälle koottuna tillikreemiä, pikkelöityä retikkaa sekä merileväkaviaaria. Merilevästä valmistettu kaviaari oli monelle messuvieraalle uusi tuttavuus ja se yllättikin monet positiivisesti! Tillikreemin olin valmistanut majoneesin tapaan, mutta kananmunan korvasin barista-soijamaidolla. Öljynä käytin makua täynnä olevaa tilliöljyä, joka on ajettu hienoksi rypsiöljyssä ja lopulta siivilöity harson läpi. Pikkelöity retikka tasapainotti annosta tuoden siihen raikkautta.

Toinen cocktailpala tarjosi trendikkäitä Lähi-idän makuja: paahdettua porkkanaa, vuohenjuustokreemiä, za’atar-mausteseosta, granaattiomenan siemeniä sekä ituja. Porkkanaa paahdoin kokonaisena pitkään uunissa saadakseni siihen täyteläisen, hieman makeahkon maun. Vuohenjuustokreemin valmistin levitettävästä vuohenjuustosta sekä ranskankermasta, sen päälle ripottelin za’atar-mausteseosta tuomaan intensiivistä makua.  Za’atar sisältää erilaisia kuivattuja yrttejä, seesaminsiemeniä, ripauksen chiliä sekä sitruksisen makuista sumac-jauhetta. Granaattiomenat ja idut antoivat annokseen makua sekä rapsakkuutta.

Päivä oli mukavan kiireinen. Iloiset kohtaamiset ja positiivinen palaute ovat mielestäni messuvierailujen parasta antia!

Kaikki kirjoitukset