Keittiömestarin blogi: Kukkakaalitacot
7.8.2023
16
Reseptit

Näissä tacoissa maistuu marinoitu kukkakaali, rapeat kikherneet sekä yrttinen jogurttikastike. Herkulliset kasvistacot valmistuvat sesongin kasviksia hyödyntäen!
Kukkakaalit ja kikherneet
| 800 g–1 kg | kukkakaalia |
| 460 g | säilykekikherneitä |
| ½ tl | paprikajauhetta |
| ½ tl | chilijauhetta |
| 1 ½ tl | suolaa |
| 4 rkl | oliiviöljyä |
Kukkakaalin kastike
| ½ dl | hunajaa |
| ¼ dl | soijaa |
| 1 rkl | srirachaa |
| 1 rkl | hoisin-kastiketta |
| 1 rkl | maissitärkkelystä |
| 1 ½ rkl | valkoviinietikkaa |
Jogurttikastike
| 300 g | kreikkalaista jogurttia |
| ½ ruukku | korianteria |
| 1 | kevätsipuli |
| 2 | jalapenoa |
| 2 | valkosipulin kynttä |
| ½ tl | suolaa |
Lisäksi
| 16 kpl | tortillalettuja |
| 3 kpl | jalapenoa |
| 50 g | retiisiä |
| 2 kpl | tuoretta maissia |
| korianteria | |
| limeä |
- Käytä valmiita tortillalettuja tai valmista ne alempana olevan ohjeen mukaan.
- Leikkaa kukkakaalin kukinnot pienemmiksi paloiksi. Mausta 2 rkl oliiviöljyllä ja 1 tl suolalla.
- Valuta kikherneet ja huuhtele kylmällä vedellä. Kuivaa keittiöpyyhkeellä. Mausta 2 rkl oliiviöljyllä, ½ tl suolalla, paprika- ja chilijauheella.
- Paahda uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia kunnes kukkakaalit saavat väriä ja kikherneet hieman rapeutta.
- Mittaa kaikki kukkakaalin kastikkeen ainekset kattilaan. Keitä, kunnes kastike sakenee. Pyörittele paahdetut kukkakaalit kastikkeessa.
- Valmista jogurttikastike. Hienonna korianteri, kevätsipulin vihreä osa, jalapeno ja valkosipulin kynnet. Ota jogurtista neljäsosa ja aja sen kanssa kaikki ainekset tasaiseksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Lisää joukkoon loppu jogurtti lusikalla sekoittaen.
- Viipaloi retiisit ja jalapenot ohuiksi. Leikkaa maissit tähkästä irti. Koristele tacot tuoreella korianterilla ja tarjoile limelohkojen kera.
Tortillat
| 3 ½ – 4 dl | vehnäjauhoja |
| ½ tl | suolaa |
| ½ tl | leivinjauhetta |
| ½ dl | rypsiöljyä |
| 1 ¼ dl | lämmintä vettä |
- Yhdistä kuivat aineet. Sekoita joukkoon öljy ja lämmin vesi.
- Vaivaa taikinaa 2 minuuttia jauhotetulla työpöydällä.
- Jaa 16 osaan ja pyörittele palloiksi. Litistä taikinapallot kädellä ja kohota liinan alla 15 min–2 h.
- Kauli ohuiksi letuiksi (ø 12 cm).
- Kuumenna valurautapannu ja paista lettuja minuutin ajan kuivalla pannulla. Käännä, kun pintaan muodostuu kuplia ja pohja on ottanut pintaansa kauniin värin. Paista toista puolta 20 sekunnin ajan.
- Pakkaa paistetut tortillaletut kannelliseen rasiaan.


















































































































































































