Keittiömestarin blogi: Gnocchivuoka luonnonkalasta
13.1.2022
4
Reseptit

Kotimaisen järvikalan suosiminen on ekologinen, mutta myös maistuva valinta! Valmiiden perunagnocchien hyödyntäminen nopeuttaa ruoanlaittoa reilusti. Gnocchivuoka on helppo valmistaa ja sen maku on raikas sekä täyteläinen!
Ainekset
| 500 g | valmiita perunagnoccheja |
| 2 tlk (240 g) | luonnonkalaa säilykkeenä |
| 1 | fenkoli |
| 300 g | ruusukaaleja |
| ½ | purjo |
| 1 tl | suolaa |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 4 dl | kaurakermaa |
| 1 | sitruunan mehu |
| 1 tl | suolaa |
| ½ tl | mustapippuria |
| 100 g | juustoraastetta |
| ½ ruukku | ruohosipulia |
Valmistus
- Poista fenkolin kanta ja pilko fenkoli pieniksi kuutioiksi. Huuhtele ruusukaalit, poista niistä kannat ja leikkaa ruusukaalit neljään osaan lohkoiksi. Halkaise purjo pitkittäin, huuhtele se huolellisesti ja pilko ohuiksi suikaleiksi.
- Kuullota fenkolikuutiot, ruusukaalilohkot ja purjosuikaleet rypsiöljyssä paistinpannulla noin viiden minuutin ajan niin, että ne pehmenevät hieman. Mausta 1 tl suolalla.
- Sekoita keskenään kaurakerma, suola, mustapippuri ja sitruunamehu.
- Valuta luonnonkalasäilykkeestä nesteet pois siivilässä.
- Sekoita vuoassa perunagnocchit, luonnonkala ja kasvikset. Kaada kermaseos päälle ja lisää lopuksi juustoraaste.
- Paista 200-asteisessa uunissa 30 minuutin ajan.
Anna vuoan vetäytyä muutaman minuutin ajan uunista oton jälkeen. Hienonna lopuksi päälle ruohosipulia ja tarjoile!


















































































































































































