Keittiömestarin blogi: Maistelu­kierros Tampereen ravintoloissa

Hyvä syy, jonka vuoksi kannattaa matkustaa Tampereelle elo-syyskuun vaihteessa, on Tamperrada Pintxo-viikko! Viikon aikana pääsee kiertämään ravintoloita edullisia pikkuannoksia pintxoja maistellen. Annokset maksavat 3,5 € kappaleelta, joten yhden ravintolaillallisen hinnalla pääse kerralla kokemaan monta ravintolaa!

Itselleni uusia ravintoloita olivat Ravinteli Haarla sekä Areenan Lapland Hotelin Saivo, jotka halusin ehdottomasti katsastaa. Haarlan pintxona oli burrata-juustoa, grillattua endiiviä, paahdettua punajuurta sekä parapähkinää. Annoksessa olivat puhtaat ja selkeät maut, olisin tosin toivonut annokseen jonkin pienen mielenkiintoisen twistin lisäksi.

Ravinteli Haarlan pintxo.

Saivon keltavahveroa ja tuhkaa -annos sekä näytti että kuulosti mielenkiintoiselta, ja sitä se olikin. Erikoinen suolaisen ja makean yhdistelmä. Ei varmasti maistu kaikille, itselleni kyllä oikein hyvin!

Ravintola Saivon "Keltavahveroa ja tuhkaa" -pintxo.

Dining26 by Arto Rastas tarjoili taateli-stilton arancinia, fermentoitua kuusenkerkkäkastiketta ja sumakkiöljyä. Tämä oli toinen suosikeistani! Annoksessa maistuivat vahvat, puhtaat maut, erityisesti pidin kuusenkerkkäkastikkeesta. Myös oikeassa tarjoilulämpötilassa tarjoiltu arancini tuo lisäpisteitä!

Dining26 by Arto Rastas -ravintolan arancini fermentoidussa kuusenkerkkäkastikeessa.

Funky Woon Jumeok-bap -pintxo sisälsi rapeaa jättirapua, kimchiä, mangoa, seesamia, thaibasilikaa ja sitruunakaviaaria. Rapea jättirapu oli erittäin hyvä, kuten myös lisukkeet. Itse riisipallo oli kuitenkin hieman mauton ja toimisi paremmin lämpimänä tarjottuna.

Funky Woon Jumeok-bap -jättirapupintxo.

Boulangerie Marcon mustamakkaracroissant oli sen verran hämmentävän kuuloinen, etten voinut jättää sitä kokeilematta. Tampereen parhaimpiin croissanteihin yhdistettynä mustamakkara toimi yllättävän hyvin!

Boulangerie Marcon mustamakkaracroissant.

Itse toivoisin jatkossa näkeväni pintxo-kilpailuun osallistuvilta ravintoloilta enemmän kasvisannoksia. Kasvavan vegetrendin lisäksi koen, että kasvisruoalla leikittely on helpompaa, eikä samaa kaavaa tule niin helposti toistaneeksi. Raaka-ainekulutkin laskisivat kauden kasviksia reilusti hyödyntämällä! Annoksissa myös vähemmän on enemmän. Liian monet maut helposti peittävät toisensa, eikä pääraaka-aine pääse loistamaan. Omat suosikkini olivatkin melko simppeleitä annoksia, joiden maut olivat keskenään tasapainossa!

Kaikki kirjoitukset