Keittiömestarin blogi: Riisinuudeli­kulho passion­hedelmä­kastikkeella

Raikas annos riisinuudeleita, kauden kasviksia parhaimmillaan, reilusti yrttejä, rapeita suolapähkinöitä sekä maukasta passionhedelmäkastiketta. Nämä maut yhdessä luovat herkullisen kokonaisuuden, joka valmistuu käden käänteessä!

Nuudelikulho

200 g riisinuudeleita
1 porkkana
3 rkl riisietikkaa
1 ½ rkl sokeria
1 avomaan kurkku
60 g retiisejä
180 g tuoreita herneenpalkoja (noin 70 g herneitä)
110 g versoja
  Tuoretta korianteria
  Tuoretta minttua
  Suolapähkinöitä

Passionhedelmäkastike

4 valkosipulin kynttä
1 punainen chili
2 tl ruokokidesokeria
3 rkl riisietikkaa
½ dl kalakastiketta
½ dl vettä
1 passionhedelmä
  1. Kuori porkkana ja pilko se veitsellä ohuiksi suikaleiksi tai raasta raastimen isolla terällä. Sekoita keskenään riisietikka ja sokeri. Lisää porkkanat liemeen ja anna maustua jääkaapissa vähintään tunti.
  2. Kypsennä riisinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja jäähdytä siivilässä kylmän veden alla.
  3. Viipaloi kurkku pitkittäin ohuiksi viipaleiksi veitsellä tai mandoliinilla. Viipaloi myös retiisit ohuiksi viipaleiksi.
  4. Poista herneet paloista ja ryöppää nopeasti kiehuvassa vedessä. Jäähdytä kylmässä vedessä.
  5. Valmista passionhedelmäkastike. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Poista chilin siemenet ja hienonna pieneksi. Puolita passionhedelmä ja kaavi siemenet lusikalla. Sekoita kaikki ainekset keskenään.

Kokoa annokset laittamalla kulhon pohjalle riisinuudelit ja niiden päälle kasvikset. Lisää reilusti yrttejä, ituja ja suolapähkinöitä. Tarjoile passionhedelmäkastikkeen kera ja nauti!

Kaikki kirjoitukset