Keittiömestarin blogi: Kirsikkaiset piparkakkutryffelit
3.12.2025
20
Reseptit

Herkulliset piparkakkutryffelit valmistuvat vaivattomasti. Tummalla suklaalla kuorrutetut tryffelit kätkevät sisäänsä piparkakun ja kirsikan täyteläisen maun. Sopii maistuvaksi joululahjaksi tai talvisen kahvipöydän makeaksi tarjottavaksi.
Ainekset
| Määrä | Aines |
|---|---|
| 300 g | piparkakkuja |
| 80 g | tuorejuustoa |
| 100 g | kirsikkamarmeladia |
| 250 g | tummaa suklaata |
| jouluisia koristerakeita |
Valmistus
- Hienonna piparkakut hienoksi muruksi. Murskaa niitä ensin hieman käsin ja hienonna ne sitten tehosekoittimessa parissa osassa.
- Lisää piparkakkumurun joukkoon tuorejuusto ja marmeladi. Sekoita tasaiseksi massaksi.
- Pyörittele massasta 20 kpl samankokoisia palloja ja siirrä jääkaappiin jähmettymään puoleksi tunniksi.
- Paloittele tumma suklaa kulhoon ja sulata mikrossa 10–20 sekunnin pätkissä aina välillä sekoittaen.
- Pyörittele jähmettyneet pallot sulassa suklaassa, käytä apuna haarukkaa. Laita jähmettymään leivinpaperin päälle ja koristele jouluisilla koristerakeilla. Säilytä jääkaapissa.




















































































































































































