Keittiömestarin blogi: Kirsikkaiset piparkakkutryffelit

Herkulliset piparkakkutryffelit valmistuvat vaivattomasti. Tummalla suklaalla kuorrutetut tryffelit kätkevät sisäänsä piparkakun ja kirsikan täyteläisen maun. Sopii maistuvaksi joululahjaksi tai talvisen kahvipöydän makeaksi tarjottavaksi.

Ainekset

Määrä Aines
300 g piparkakkuja
80 g tuorejuustoa
100 g kirsikkamarmeladia
250 g tummaa suklaata
  jouluisia koristerakeita

Valmistus

  1. Hienonna piparkakut hienoksi muruksi. Murskaa niitä ensin hieman käsin ja hienonna ne sitten tehosekoittimessa parissa osassa.
  2. Lisää piparkakkumurun joukkoon tuorejuusto ja marmeladi. Sekoita tasaiseksi massaksi.
  3. Pyörittele massasta 20 kpl samankokoisia palloja ja siirrä jääkaappiin jähmettymään puoleksi tunniksi.
  4. Paloittele tumma suklaa kulhoon ja sulata mikrossa 10–20 sekunnin pätkissä aina välillä sekoittaen.
  5. Pyörittele jähmettyneet pallot sulassa suklaassa, käytä apuna haarukkaa. Laita jähmettymään leivinpaperin päälle ja koristele jouluisilla koristerakeilla. Säilytä jääkaapissa.

Kaikki kirjoitukset